Vill du prestera högt och må bra - utan att sänka dina ambitionsnivåer? Klicka här så får du 3 kostnadsfria Masterclasses med mig för att sätta igång.

Får du energi av att prestera?

Sandra Furulund
Får du energi av att prestera?
2:44
 

Hej

Nu har jag väckt min blogg till i liv igen. Jag satte den på paus under förra året när min bok Prestera hållbart kom ut och nu är det dags att skriva här igen! 

Dagen till ära vill jag lyfta och påminna om något som du har hört mig säga många gånger om du har träffat mig tidigare. Nämligen: Din energi är det viktigaste du har.

När du är ambitiös, vill göra ditt bästa, leverera kvalitet, har driv, ambitioner, engagemang och passion: Då räcker det inte bara att veta att din energi är det viktigaste du har, du behöver agera på ett sätt som visar att din energi är det viktigaste du har.

En god fysisk, mental, emotionell och själslig hälsa ger dig energi. 

Det som också ger dig energi är dina prestationer. Du får energi av att prestera. Ibland kan det låta som att det är prestationerna som drar energi - och det kan de göra när man är fast i det traditionella sättet att förhålla sig till prestationer. Men. När du gör skiftet över till det aktiva sättet att förhålla dig till prestationer, kan du istället få energi av det.

 

Prestationer är helt fantastiskt.

För att nämna några exempel, är prestationer en förutsättning om vi vill ha:

  • ledare som leder team på ett bra sätt,
  • projektledare som leder projekt på ett bra sätt,
  • kvalitet i omsorgen, vården, skolan, i företag, organisationer, i tjänsterna och produkterna som du köper.

 

Dessvärre har prestationer blivit smutskastat i Sverige de senaste åren när de omnämns som något som vi ska göra mindre av och tom akta oss för om vi vill vara hållbara. Det hör hemma i det traditionella sättet att förhålla sig till hälsa och prestation (vilket du kan läsa mer om i min bok Prestera hållbart)  

Jag är här för att säga att det finns ett annat sätt att se på prestationer:

 

Ett aktivt sätt att förhålla sig till prestationer.

I det aktiva sättet att förhålla sig till prestationer väljer vi medvetet att se prestationer som en fantastisk möjlighet att bidra med all den kompetens, erfarenhet och kompetens som just du besitter.

Prestationer är en möjlighet att:

  • göra skillnad för andra.
  • utvecklas och utmanas.
  • känna att vi är behövda och att det finns en meningsfullhet i våra dagar.

 

Du kan välja om du vill läcka eller få energi av att prestera.

När du väljer att ta dig an prestationer på ett aktivt sätt kan du se till att du får energi av dina prestationer.

Tar du dig däremot an prestationer på ett sätt där det handlar om att det är måsten, borden, något som ska hinnas med och bockas av - då läcker du energi när du presterar.

 

När du vill prestera högt och hållbart över tid med hälsa och välmående: håll fokus på hur du är, agerar och tänker när du ska ta dig an en prestation och medan du är mitt i prestationen.

Utöver ditt fokus på varandet, agerandet och tankarna tillkommer så klart områden såsom prioritera, målsättning, fokus och förutsättningar. Och! Även när du får energi av att prestera, innebär det inte att du kan sätta andra mänskliga behov som sömn, näring, stillhet, rörelse osv åt sidan. Allt hänger ihop. 

När du går från att bara "vilja minska stress" till att ta sikte på att ha energi, välmående, hälsa och hållbara och höga prestationer äger du insikten om att din energi är det viktigaste du har. Vilket också innebär att den blir högsta prioritet för dig.

 

Vill du lära dig hur du gör och levla upp din energi och dina prestationer?

Då ska du kolla in Level Up Academy & Community - en helt ny plattform för ambitiösa.

I första kursen inne i Level Up Academy & Community kan du lära dig hur du tar dig an prestationer på ett aktivt sätt och hur du kan välja att vara och tänka när du presterar. Du har konkreta metoder att agera med så att du också tränar på det aktiva sättet att förhålla dig till dina prestationer.

Spoiler alert: Du behöver vara beredd på att träna nya förhållningssätt och träna om tankar som i dagsläget höjer dina stresspåslag i onödan när du presterar.

Blir du nyfiken på Level Up kan du läsa mer här.

Just nu kan du gå med tom 31 mars.

Var med från start och investera i ett liv med energi, hälsa, välmående, prestationer och relationer.

 

Bästa hälsningar
Sandra Furulund
High Performance Coach

 

Foto: Bodil Bergman Hughes

Close

50% Complete

Ska vi hålla kontakten?

Vill du utvecklas, växa och förbättra ditt liv?

Ha mer energi, känna dig gladare, äga din tid och prestera hållbart - utan att kompromissa med dina ambitionsnivåer.

Klart du vill! :)

Knappa in ditt namn och e-post här så håller vi kontakten med varandra.

Du kommer få insikter, inspiration och konkreta verktyg direkt i din inbox, varje vecka.


Jag ser fram emot att hålla kontakten med dig och vara en del av din utveckling,

Sandra Furulund
High Performance Coach


Skulle du någon gång vilja avregistrera dig, gör du det enkelt via länk längst ned i mejlet.

Genom att lämna dina uppgifter godkänner du att få mejl från mig och vill du veta mer om GDPR-policyn, så hittar du den på hemsidan. Dina uppgifter lämnas aldrig vidare.